Salaojaremontti - miksi se kannattaa tehdä?

Salaojituksella johdetaan maassa rakennuksen lähellä liikkuva vesi hallitusti pois siten, että estetään kosteuden haitallinen pääsy rakenteisiin ja tiloihin. Salaojista vedet kerätään perusvesikaivoihin vesien poisjohtamiseksi. Lisäksi on huolehdittava asianmukaisesti sadevesien hallinnasta sadevesijärjestelmän ja pihojenkuivatuksen avulla.

Salaojaremontti auttaa välttämään puutteellisista salaojista johtuvat vauriot

Salaojaremontti on syytä käynnistää mahdollisuuksien mukaan heti, kun rakennuspohjan kuivatuksessa on todettu sellaisia puutteita, jotka saattavat johtaa rakenteiden kosteusvaurioitumiseen tai viipymättä kosteusvaurion ollessa jo havaittavissa. Esimerkiksi omakotitalon salaojaremontin kustannukset ovat verrattain pieniä siihen, minkälaisia ongelmia sen avulla voidaan estää ja ehkäistä.

Epäiletkö salaojaremontin olevan ajankohtainen? Ota meihin yhteyttä!

Omakotitalon tai muunkaan kiinteistön salaojaremontin kanssa ei kannata jahkailla. Paras tapa saada lisätietoa putkien tämänhetkisestä kunnosta on kutsua meidät paikan päälle: Pisaronin asiantuntija selvittää korjaustarpeet veloituksettomassa kartoituksessa, joka ei vielä sitouta sinua mihinkään. Jos koet kotisi tai muun kiinteistösi kaipaavan asiantuntevaa salaojaremonttia, ota meihin oitis yhteyttä ja kutsu meidät arviokäynnille!

Salaojaremonttia vaativia yleisiä puutteita omakotitaloissa ja muissa kiinteistöissä:

  • 1. Pohjaveden pinta nousee ajoittain sisätiloihin, kosketukseen lattiarakenteiden tai välittömästi niiden alla olevien rakennekerrosten kanssa aiheuttaen alapohjarakenteisiin ja niihin liittyviin seiniin kosteusvaurioita.
  • 2. Pohjaveden pinta nousee ajoittain tai jatkuvasti lattiarakenteiden alla olevaan ryömintätilaan, mistä seuraa kosteusvaurioita tilaan rajoittuvissa rakenteissa sekä mikrobien kasvua ryömintätilan maan pinnalla ja tilassa mahdollisesti olevissa rakennus- ja raivausjätteissä.
  • 3. Seinärakenteet, joiden alaosat on rakennettu kastuvan maanvaraisen lattiarakenteen sisään, vaurioituvat.
  • 4. Kellareiden lattiarakenteet ja seinärakenteiden alaosat kastuvat.
  • 5. Rinteeseen sijoitettujen rakennusten rakenteet kastuvat, koska kallion halkeamissa tai pintaa pitkin valuva vesi tunkeutuu rakenteisiin tai niiden alle.

Lue lisää palveluistamme!

Hulevesien hallinta

Salaojien tarkastus

Salaojien puhdistus

Vieritä ylös